Stai usando un browser non supportato. Alcune caratteristiche potrebbero non funzionare correttamente. Per favore controlla il nostro elenco di browser supportati per una migliore esperienza. Ignora

Neverwinter

Geliştirici Blog'u: Paladinlerin Evrimi

Di Vickedcax | mer 25 feb 2015 10:00:00 PST

 

Selam maceracılar!

Paladin'in D&D evrenine bir bütün olarak nasıl uyduğunu hiç merak ettiniz mi? Neverwinter Sistem Tasarımcısı Chris "GentlemanCrush" Meyer, Paladin denilen bu kutsal koruyucuların arkasındaki ilim hakkında bizi bilgilendirmek için burada.

Paladin denildiğinde, çoğu kişinin aklına oldukça belirgin bazı resimler gelir. Parlak bir zırha bürünmüş, kutsal güçle donatılmış bir dövüşçü. Göz alıcı ışıklar saçan bir kılıç. Adaletin savunucusu.

Şarlman'ın ve tebaalarından biri olan Roland'ın saltanatındaki gerçek köklerden gelen Paladinler, uzun zamandır fantezi ilminin bir parçası olmuştur. Paladinler, zaman zaman orta çağ Fransa'sında yaşamış efsanevi savaşçılar olan On İki Akran adıyla da anılır. Dungeons and Dragons Paladinlerinin ilham kaynağı, büyük ölçüde bu efsaneler ve Kral Arthur ile saltanatının maceralarını ayrıntılarıyla dile getirenler olmuştur.

Paladinler, Dungeons and Dragons lugatına 1975'te yayınlanan Ek 1 - Greyhawk ile girmiştir. Burada, Savaşçıların bir alt sınıfı konumundadırlar (bazen "Savaşanlar" olarak anılırlar). Paladinler, kendilerini bütünüyle iyiliğe adamış ve Hakkaniyetli Adaletin işlemesi için ihtiyaç duyulan cengaverlerdi. Paladinin üzerine düşen bu Hakkaniyetli Adalet işleyişini ve sıkı ahlak yasalarının uygulanmasını sürdürme görevini yerine getirememesi, genellikle unvanını kaybedip sıradan bir savaşçı haline gelmesiyle sonuçlanırdı.

Paladin, 1977'de yayınlanan orijinal İleri Dungeons and Dragons Oyuncu Kılavuzu'nda standart bir karakter alt sınıfı haline geldi. Burada, güçleri bir hayli artırılmıştı ancak bir Paladin olmak için sahip olunması gereken koşullar da sertleştirilmişti. AD&D 2. baskısının çıkmasıyla birlikte, Paladinler bu alt sınıfın kabulü için gereken çok sert gereksinimleri korurken, savaşçı grubunun bir parçası olarak geri döndü.

Ancak Dungeons & Dragons 3. baskısıyla, sıkı Kabiliyet Puanı gereksinimleri olmaksızın kendi başlarına temel bir sınıf haline geldiler. Paladinler, davranışları bakımından birçok başka gereksinimler de barındırıyordu ancak bu, diğer birçok oyunda da rastlandığı gibi onların en popüler özelliği idi. Paladinler, kötülüğü tespit edebilme, korku ve hastalık bağışıklığı, "Kutsal İntikamcı" kılıçlarını kullanma eğilimi ve genellikle inanılmaz bir kuvvete ve zekaya sahip bir savaş atı olarak bilinen özel bir binek çağırma kabiliyetleri ile tanınırlar. O zamandan beri, Paladinler göze çarpan birçok değişiklik geçirdi. Örneğin, 4. baskıda belli bir İlaha bağlandılar ve 5. baskıda Antlarla tanıştılar.

Paladinlerin Dungeons and Dragons'da geçirdiği evrim, onların bir bütün olarak popüler kültür içindeki görünümlerine de doğrudan yansıdı. Oyuncuların oyunlarda ve diğer medya türlerinde gördüğü Paladinlere özgü büyülerin ve kabiliyetlerin birçoğunun kökeni, Dungeons & Dragons'un ilk baskılarına dayanır. Bu gelişim ve değişim motifi incelendiğinde, Paladinlerin son kırk senedir insanların bilincinde yer ettiği biçim de anlaşılır.

Biz de, ilahi savaşçıların bu uzun mirasının bir adımı olarak Dungeons & Dragons evreninde hakikat ve adalet dağıtacak olan Ant İçmiş Paladin'i eklemekten gurur duyuyoruz!

- Chris "Gentleman Crush" Meyer, Neverwinter Sistem Tasarımcısı

elemental-evil, nw-news, nw-launcher,

Più recenti Altro

Qualcosa di pollesco sta accadendo a Neverwinter: Earl il Pollomante è stato maledetto.
Leggi altro
Volete progredire nella campagna di Storm King’s Thunder?
Leggi altro
State cercando un nuovo compagno che si unisca alle vostre avventure?
Leggi altro

hover media query supported