Stai usando un browser non supportato. Alcune caratteristiche potrebbero non funzionare correttamente. Per favore controlla il nostro elenco di browser supportati per una migliore esperienza. Ignora
Notizie di Arc

Dev Blog: Sınıf Dengesi

Di Vickedcax
mar 12 ago 2014 07:32:38 PDT

 

Selam, maceracılar!

Modül 4, Tyranny of Dragons kapsamında birçok sınıfımızı kapsayan önemli dengeleme değişiklikleri yaptık. Sizlere bunlardan bazılarını anlatmak ve bunları neden şimdi yaptığımızdan bahsetmek istiyoruz.  

 

Genel Değişiklikler

Öncelikle, genel değişiklikler. Henüz bunlardan çok yaptığımız söylenemez ama en önemli iki tanesinden biri, Sıyrılmanın (ve Bloklamanın) artık çok daha hassas olması. Bunları artık daha erken etkinleştirip dolması uzun süren bir güç sırasında bir düşman sıçratmasının tuzağına düşme olasılığını azaltabilirsiniz. Yaptığımız ikinci önemli değişiklik ise Zırh Aşımına getirilen genel bir düzenleme. Bu, artık tüm güçlerinizde doğru biçimde çalışacak. Yani içinizden ZaT ağır birikimleri olanlar veya bundan her zaman yeterli faydayı sağlayamayan güçler kullananlar, bu değişiklikten kaynaklanan önemli bir güç artışı görecek.  

 

Sınıf Değişiklikleri

Modül 4 süresince sınıflarımızla veya grup bağlamında sınıfların birbirleriyle olan etkileşimi ile alakalı değiştiğini veya geliştiğini görmek istediğimiz şeyler hakkında birçok hedefimiz oldu. Bu kapsamda, Muhafız Savaşçıları, Avcı Korucuları ve Kontrol Büyücülerini bu yamada ele almaya çalıştık. Büyük Silahlı Savaşçılar da eşitliği korumak adına Muhafız Savaşçılara benzer şekilde bazı değişikliklere tabi tutuldu.  

 

Kontrol Büyücüsü Değişiklikleri

Kontrol Büyücüleri, birçok büyüsünde geniş çaplı yeniden dengelemeler geçirdi. Kontrol Büyücüleri, gruplarda çok fazla rolü dolduruyordu ve çoğu zaman diğer sınıflara kıyasla bir grup için "doğru" seçimdi. Ve bu, diğer ırkları oynayanlar için oldukça sinir bozucuydu. Bunu göz önünde bulundurarak, AoE değerlerinin ne kadar güçlü olduğuna baktıktan ve birbirlerine göre çeşitli güçlerini kıyasladıktan sonra güçlerinin birçoğunu birbirleriyle daha rekabetçi ve diğer sınıflarla daha uyumlu olacak şekilde yeniden dengeledik. Bunun sınıf üzerinde topluca iki temel etkisi var. Birincisi, 3 veya daha az hedef olması durumunda AoE güçlerinin etkisinin artık daha az olması ve böylelikle daha küçük karşılaşmalarda tek hedef güçlerinin de kendini gösterebilme imkanının bulunması. İkincisi, bunun rollerinde daha önce düşük performans gösteren çok daha fazla güç seçeneğini ön plana çıkarması. Aynı zamanda kullanımı zor veya pratikte sinir bozucu olan güçlere hedeflenen bazı geliştirmeler getirdik. Güçlerinde yapılan bu değişikliklerin yanı sıra çeşitli rollerde daha ön plana çıkması amacıyla tüm kapsamlı becerileri için beceri ağaçları da önemli elden geçirmelerle ayarlandı. Özellikle, üç ağacın en zayıfı olarak çoktan zayıflamış olan Zalim ağacına değinmek istiyoruz. Kontrol Büyücülerine Donma etkisini çabuk uygulayabilmeleri ve bir düşmanın donmasından daha iyi yararlanmaları için daha fazla seçenek sunmak istedik ve yeni Zalim ağacı, işte bu çabaların somutlaşmış bir hali. Öte yandan, İnkarcıları "rastgele" bir duyguya sahip grup odaklı bir ağaç olarak daha güçlü bir şekilde canlandırmak için değişiklikler yaptık. En üst yetenek, artık buffları hedefin etrafındaki küçük bir alan içinde kalan değil, oluşturucunun 50' etrafındaki tüm müttefiklere veriyor. Böylece Sihirbaz, karşımıza hasar odaklı ağaç olarak çıkıyor. Bu da Büyücülerini bir arkana yok edicisi olarak kullanmak isteyen oyunculara çok ağır hasar vermek için hala bazı etkili seçenekler sunuyor. Bütünüyle bakıldığında, Büyücüler, yapılan değişikliklerle grup içeriğinde daha doğrudan bir mücadeleye girecek ve ikisi de aynı anda olmamak kaydıyla, savaş meydanındaki tüm düşmanları kontrol altına alacak veya ağır hasar verecek konumları daha güçlü bir şekilde dolduracak.  

 

Muhafız Savaşçı Değişiklikleri

Muhafız Savaşçılar, bir süredir gerçekten istediğimiz rolü gerçekleştirmede zorlanıyordu ve bu sorunların düzeltilmesini zorlaştıran başka hususlar da mevcuttu. Bu yüzden, bu sorunları ortadan kaldırıp onları genel olarak çok daha iyi birer tank haline getirmek için büyük değişiklikler yapmaya karar verdik. Bu değişikliklerden en büyüğü, Bloklamayı elden geçirişimiz oldu. Bloklama, artık maksimum miktarda hasar emmek ve iyileştirilemeyen ikinci bir Can Puanı havuzu olarak başarıyla görev yapmak yerine sabit bir hızda Staminayı azaltacak ve hasar direnci uygulandıktan sonra alınan hasarın %80 kadarını bloklayacak. Yani büyük bir düşman sürüsü önünde veya ağır darbeler indiren bir liderin karşısında direniyorsanız, yeni kalkan eskisinden çok daha fazla hasar emecek ve bu da şifacıların belirli bir anda ne kadar hasar alındığını kontrol etmelerine yoğunlaşmalarını sağlayacak. Bloklamaya yapılan bu değişiklikle Muhafızların bu yeni hayatta kalımdan menfaat sağlayabilmeleri için iki önemli değişiklik daha yapmanın uygun olacağını düşündük. Öncelikle, İşaret'i bir dizi yeni etkiye sahip olacak şekilde değiştirdik. İşaret, artık düşmana etkin bir biçimde sataşarak tehdit listenin en üstüne yerleşmenizi sağlıyor, ayrıca o düşmana karşı size ve tüm müttefiklerinize dövüş avantajı kazandırıyor. İkincisi, Mecburi Tehlike'yi daha fazka sayıda hedefe saldırabilir hale getirerek aynı anda birçok düşmana sataşma imkanı oluşturduk. Bu iki değişikliğin yanı sıra, Şövalye'nin Meydan Okuması, Şövalyenin Yiğitliği, Arbedeye Doğru, Korumalı Saldırı, Çeliğin Üstünlüğü ve tüm en üst yetenek becerilerini, birçok durumda daha kıymetli hale getirecek birçok yaşam kalitesi düzeltmesi yaptık. Yukarıda özetlenen değişikliklere ek olarak, birçok tekli hedef gücünü geliştirerek solo deneyimini özelliklerinize bakılmaksızın daha az sinir bozucu hale getirdik. Muhafızlar, genel olarak artık çok daha iyi bir konumda ve gruplarda çok belirli ve önemli bir rol üstlenecek.  

 

Büyük Silahlı Savaşçı Değişiklikleri

Büyük Silahlı Savaşçılar da Muhafız Savaşçılara benzer şekilde bazı değişikliklere tabi tutuldu. Bunlar arasında en dikkat çekeni, bir eklemeyle İşaret. Bir Büyük Silahlı Savaşçı, artık İşaretlenmiş hedeflerinden biri tarafından vurulduğunda İşaret kaybetmiyor. Ancak Büyük Silahlı Savaşçı'nın bunun için ödediği bedel, İşaret uygulamanın daha az yolunun olması ve daha az sayıda hedef vurabilmesi oldu. Bu da onları harika yardımcı tanklar veya belli özelliklere sahip tek hedef tankları haline getirdi. Büyük Silahlı Savaşçı'da yapılan diğer önemli değişikler, PvP'deki kolay erişilebilir yere sermelerin sayısını azaltmak için düşünülen PvP odaklı değişiklikler oldu. Yere Sermeler ve Saptırma, birçok oyuncunun muhtemelen bilmediği bir etkileşime sahip. Yere serilmiş haldeyken gelen saldırıları saptırmanız mümkün olmaz. Büyük Silahlı Savaşçıların PvP sıralamalarında bu kadar etkili olmalarının sebeplerinden birisi buydu. Bu sebeple, İndiriş ve Cephe Akını, rakipleri sersemletecek şekilde değiştirildi. Hücum gücünde meydana gelen kaybın bir kısmını telafi etmek için ayrıca Depar'ın kullanımını oldukça ucuzlatarak artırılmış hasar direnci, ektinken Kontrol Bağışıklığı vermesini ve sonuç olarak diğer kaçış mekanikleri ile daha uyumlu olmasını sağladık.  

 

Avcı Korucu Değişiklikleri

Son olarak, Avcı Korucular üzerinde bir hayli zaman harcadık. Bu konuda çoğu oyuncuda genel bir hayal kırıklığı sezinledik. Bunun sebebi, tek bir duruşta oynayamayıp duruş değiştirmek zorunda kalmaları ve performanslarının çok kötü olmasıydı. Duruşlar arasında hızla geçiş yapmayı ve bunun sınıfa kattığı akıcılık hissini seviyor olmamıza rağmen, oyuncularımızın da sınıftan ve onunla oynamaktan memnun olmalarını ve bunun karakterleri ile uyumlu olmasını istiyoruz. Bunları göz önünde bulundurarak 3 paragon beceri ağacını da bakımdan geçirdik. Ağaçlar artık Okçuluk, Dövüş ve Tuzakçı. Okçuluk, inanılmaz hasarlar veren çok isabetli atışlar yapmaya odaklanmış bir keskin nişancı. Savaş, art arda isabetli darbeler indiren ve gelen hasarı saptıran sıkı bir yakın dövüş ustası.  Tuzakçı ise düşmanlarını Kavrayan Köklerle kontrol eden ve durmadan ustaca duruş değiştiren, zarardan nispeten uzak durarak her ikisinden de faydalanmayı bilen bir karışım. Okçuluk ve Savaş, hasar odaklı bir rol iken Tuzakçı, hasar ve kontrolü birbiriyle karıştıran Hibrit bir role sahip. Üç oyun tarzı, artık birbirinden çok farklı ve özgün güç kurguları sayesinde çok farklı işliyor.  

 

İleriye Bakış: Gelecek Değişiklikler

Kurnaz Düzenbazlar ve Sadık Ruhbanlar, sizi unuttuğumuzu sanmayın! Bu sınıfları da aynı şekilde değerlendiriyoruz, onları ve diğer sınıflarla olan etkileşimlerini geliştireceğine inandığımız değişiklikler yapıyoruz. Bu değişiklikler, Modül 5'te sizlerle!   Böylelikle tüm Modül 4, Tyranny of Dragons dengeleme değişikliklerinin sonuna geldik. Bol şans ve maceralarınızda yolunuz açık olsun! Chris "Gentleman Crush" Meyer  

 

İleriye Bakış: Gelecek Değişiklikler

Ruhban ve Düzenbazlara da bazı değişiklikler getirmek istiyorduk ancak bunlarda bizi gerçekten memnun edecek büyük değişikliklerin yapılabilmesi için daha geniş bir zamana ihtiyaç olduğundan Modül 4'te bunlar hakkında herhangi bir değişiklik yapmamaya, değişikliklerin daha bütün ve kapsayıcı olması için kendimize biraz daha zaman tanımaya karar verdik. Yani Ruhbanlar ve Düzenbazlar, ileride sizi bekleyen değişiklikler için gözünüz açık olsun! Sinsi bir bakış atarak bu iki sınıf hakkında ulaşmak istediklerimizin bir kısmını sizinle paylaşmak istiyoruz. Ruhbanlar: İyileştirmenin daha fazla çeşitliliğe sahip olmasını ve daha ödüllendirici bir havasının olmasını istediğimiz için birçok İlahi Mod gücünü elden geçirmenin yanında Ruhbanların 3 Beceri ağacını da tamamen değiştiriyoruz. Bu beceri ağaçlarından biri, Ruhbanların istedikleri takdirde hasar verici rolünü üstlenmeleri için tamamen hasar odaklı olacak. Düzenbazlar: Düzenbaz becerilerinin şu an içinde olduğu durumdan pek mutlu olduğumuz söylenemez. Bu yüzden, onlara biraz daha fazla çeşitlilik kazandırmak için tüm becerilerini tamamen elden geçiriyoruz. Uzun bir süre devam eden bir etkiden çok anlık bir etkiye dönüştürülmek adına gizlilik de bazı değişikliklere tabi olacak. Bu, aynı zamanda tekrar doldurulmasının daha az sinirci bozucu olacağı anlamına geliyor. Son olarak, Düzenbazların AoE durumlarında biraz daha fazla varlık göstermelerini ve Tek Hedef hasarlarını gerçekten etkili kılmayı sağlamak istiyoruz.  

Dungeons & Dragons MMORPG Neverwinter’a kayıt olmak için buraya tıklayın. Neverwinter’ın en iyi özelliği: Oynaması ücretsiz olması! Hemen Neverwinter Paketi alarak, Kuzey’in Kahramanı olun!

 

 

Oyunla ilgili daha fazla bilgi, ekran görüntüleri ve videolar için Neverwinter Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayın! Ayrıca Twitter sayfamızı takip edebilir ve youtube videolarına göz atabilirsiniz.

nw-news, nw-launcher, module-4

hover media query supported