Votre navigateur n'est pas supporté. Certaines fonctionnalités peuvent ne pas fonctionner correctement. Veuillez consulter la liste des navigateurs supportés pour une expérience optimale. Fermer

Neverwinter

Scott Scicoff'tan Mektup

Par Andarielitta | mer. 13 mai 2015 12:00:00 PDT

Merhaba arkadaşlar!

Son konuşmamızın üzerinden birkaç hafta geçtiği için size gelişmeler hakkında bilgi vermek istedim. Modül 6'ya bakış başlıklı ilk yazımda da belirttiğim üzere, projede yapacağım ilk işlerden biri, oyunun içinde bulunduğu durumu değerlendirmek ve ekibe Neverwinter'da üzerine eğilinmesi gereken konuları ve noktaları tespit etmede yardımcı olmak olacaktı. Bu amaçla, topluluktan gelenleri pür dikkat değerlendirdiğimizi ve olumlu değişiklikler yapmaya başladığımızı mutlulukla ve samimiyetle söyleyebilirim. Önceki yazıda da ele aldığım gibi, bazı konular daha öncelikli olacak ve bazı işler içinse daha fazla zaman ayırmak gerekecek.

Lafı uzatmadan, sizinle bu hafta içinde uygulanacak değişiklerin listesinden bir kısmı paylaşmama izin verin:

 

Oyuncu Güçleri

Oyuncu güçleriyle ilgili sorunları gidermek için bir hayli uğraşıyoruz. Yaptığımız değişikliklerden bazılarını burada bulabilirsiniz.

  •          Ant İçmiş Paladin
    •    İntikamcı Yargıç: Artık tüm Paladin Paragon Yollarında olması gerektiği gibi çalışıyor
    •    Husumet Yemini: Artık Silah Efsunlarıyla olumsuz etkileşimlere girmiyor
    •    İbadethane: Buzlu Işınlar'ın (ve benzer diğer güçlerin) çivileme etkisi, artık İbadethane'nin Kalabalık Kontrolü Bağışıklığını yanlışlıkla yok etmiyor
  •          Bela Varlok
    •    Her Şeyi Tüketen Lanet: Bu sınıf özelliği, artık güç yuvaya yerleştirilmemişken yanlışlıkla devreye girmiyor
  •          Sadık Ruhban
    •    Mistik Baskı: PVP oyuncuları, ancak 30 saniyede bir Mistik Baskı altına girebiliyor
    •    İvedi Dualar: Bu beceriden gelen iyileşme, artık saptırılamıyor
    •    Ruh Parçalama: Bu gücün güçlendirilmiş bonusu, artık olması gerektiği gibi çalışıyor
    •    Vaftiz Edilmiş Ordu: Bu güç, Düzey 4'te artık olması gerektiği gibi çalışıyor
  •          Kontrol Büyücüsü
    •    Karıştırıcı Güç: Düzey 4, artık Karıştırıcı Güç'ün Soğuma Süresini olması gerektiği gibi kısaltıyor ve Büyü Ustalığı yuvasında düzgün çalışıyor
  •          Avcı Korucu
    •    Yalnız Kurt Sureti: Düzey 4, artık Saptırma'yı olması gerektiği gibi artırıyor
    •   Fırtına Adımı Eylemi: Bu sınıf özelliği, artık Sismik Atış'la olması gerekenden daha fazla yeniden yükleme sağlamıyor

 

Performans ve Kararlılık

Bazı güçlerin (örneğin, Arkana Tuhaflığı) bazı durumlarda süresiz olarak takılıp kalmasına yol açan sorunu tespit edip giderdik. Bu, sunucu çalıştıkça sürekli ve önemli performans sorunlarına yol açabilirdi. Ayrıca, Macera Bölgesi haritalarında meydana gelen dövüş gecikmelerini ve senkronizasyon sorunlarını giderici bazı tedbirler aldık.

Bunun listenin sadece bir kısmı olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. Daha fazla bilgi için lütfen Yama Notları'na göz atın.

İşimiz henüz bitmedi! Önümüzdeki haftalarda da şu kısımlarda iyileştirmeler yapmayı öngörüyoruz:

 

Tiamat Tapınağı

Tiamat dövüşünün zorluk derecesini inceledikten sonra bu dövüşün aslında insafsızca zor olduğuna kanaat getirdik. Ve dövüşün zorluk derecesini düşürdük. Bunun yanında, oyuncuların başarılı olma olasılığını artırmak için artık dövüşe girebilmeleri için en az seviye 70 olmaları ve 1.800 veya daha yüksek bir Toplam Eşya Seviyesi'ne sahip olmaları şartını getiriyoruz. Evet, bu belki bazılarının dövüşe katılamamasına yol açacak fakat aslında bu koşulları sağlamıyorsanız başarılı olma şansınızın zaten oldukça düşük olduğunu unutmayın.

 

Senaryo Ödülleri

  •          Sharandar ve Dehşet Halkası
    •    120 Eşya Seviyesi'nde yeni bir ender kalite zırh seti ekledik. Set, senaryo mağazasında senaryo para birimleri karşılığında sizi bekliyor.
    •    Eski zindan mühürleri (Kara Fey Mührü ve Shadowmantle Mührü), zindanlardan kaldırıldı. Elde ettiğiniz mühürleri harcayabilmeniz için mağazalara bir çanta işleme eşyası yerleştirdik.
  •          Sharandar
    •    Günlük görevlere daha fazla işleme eşyası ekledik.
  •          Dehşet Halkası
    •    Haftalık göreve bir Dehşet Halkası Eser Hazinesi ve günlük görevlere bazı işleme eşyaları ekledik.
  •          Tyranny of Dragons
    •    Maceracı Teçhizatı senaryo vazifesi, artık ödül olarak seviyenize ve sınıfınıza uygun ender bir ekipman parçası veriyor

 

Genel Ödüller

Aynı zamanda, mevcut olanlarla geliştirilecek yeni eşyalar da ekliyoruz. Bir kez daha belirtelim; bu değişiklikler oyuncularda halihazırda bulunanlar değil sadece yeni eşyalar için geçerli olacak.

  •          Zırh Artış yuvaları, tüm seviye 60 ve üzeri bölgelerde düşen ender zırhlara eklendi.
  •          Silah Artış yuvaları, tüm seviye 60 ve üzeri bölgelerde düşen ana el silahlarına eklendi.
  •          Zırh Artış yuvaları, bunları bulundurmayan Düzey 21 ve üzeri ender zırh zanaatkarlığı vazifelerine eklendi.

 

Elemental Evil Görevleri ve Kahramanca Karşılaşmalar

Elemental Evil görevlerinde ve bu bölgelerde bulunan kahramanca karşılaşmalarda çok sayıda genel iyileştirme yapmaya çalışıyoruz. Sona erdiğinde düzgünce temizlenmeyen kahramanca karşılaşmalar ve açıkça tüm grubu mükafatlandırması gereken görev hedeflerinin bunu yerine getirmemesi gibi sinir bozucu noktaları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kısa ve yalın olarak söylemek gerekirse, oyuncularımızın bu yeni bölgelerde eğlenmesini istiyoruz ve bunu mümkün hale getirmek için atabileceğimiz adımlar var

 

XP Yeniden Dengelenmesi

Yeni bölgelerde XP'nin nasıl verildiğine baktığımızda eski içeriğin yeniden oynanmasından veya senaryo bölgelerinin yeniden oynanmasından daha kötü olan bu hissiyat hoşumuza gitmedi. Haliyle, oyuncuların yeni içeriği oynamasını ve ondan zevk almasını istiyoruz. Bu sorunu çözebilmek için seviye yükseltme sürecini (Seviye 61 ile 70 arasında gereken XP ve seviye 61 ile 70 arası bölgelerde ödül olarak verilen XP) yeni içerik çok daha ödül vadeden bir hal alacak şekilde elden geçirmeyi düşünüyoruz. Bu, mevcut XP rakamlarına muhtemel değişikler getirecek olsa da seviye 70'e ulaşmak için gereken zamanı fazla etkilemeyecek. Geniş çaplı olan bu işe gereken zamanı ayırmaya özen gösteriyoruz.

 

Icewind Dale

Icewind Dale kahramanca karşılaşma ödüllerini inceleyerek gerektirdikleri riske uygun olduklarından emin olacağız.

 

Bulmayı umduğunuz fakat bu iki listede de göremediğiniz bir şeyler mi var? Unutmayın; geliştirme hikayesi burada kesinlikle bitmiyor. Neverwinter, büyümeye ve gelişmeye devam edecek olan yaşayan bir oyun. Bütün ekip, topluluktan gelenleri can kulağıyla dinlemeye ve hepimizin sevdiği bu oyunu geliştirmeye tutkuyla devam edecek. Lütfen yorumlarınızı göndermeye ve önemli bulduğunuz noktaları bizimle paylaşmaya devam edin. Geri bildirimleriniz ve desteğiniz için bir kez daha ve peşinen teşekkürler!

 

Scott Shicoff

Baş Tasarımcı

 

nw-news, neverwinter, nw-launcher,

Les plus récentes Voir plus

Quelque chose de mystéri-œufs se trame à Neverwinter : Georges le Gallimancien a été maudit.
Lire la suite
Donnez un coup de fouet à votre progression dans cette campagne !
Lire la suite
Vous cherchez un nouveau compagnon pour partir à l'aventure ?
Lire la suite

hover media query supported