Votre navigateur n'est pas supporté. Certaines fonctionnalités peuvent ne pas fonctionner correctement. Veuillez consulter la liste des navigateurs supportés pour une expérience optimale. Fermer

Neverwinter

Geliştirici blog'u: Boğulmuş Sahil ve Islah Kayası

Par Fero | ven. 06 févr. 2015 10:01:00 PST

Selam maceracılar,

Neverwinter Preview'daki yeni Boğulmuş Sahil ve Islah Kayası'nı fark ettiniz mi? İkisi de, Modül 6: Elemental Evil ile Neverwinter'ın bir parçası olacak. Geliştiricilerimizden bazıları, bize bu alanlar hakkında kısa arka plan hikayeleri anlattı. Siz de çayınızı tazeleyin ve neler anlattıklarına kulak verin!

Öncelikle, Boğulmuş Sahil'in Neverwinter İçerik Tasarımcısı Scott Crawford'un elinden çıkan hikayesine bakalım!

Boğulmuş Sahil:

Blackdagger Haydutları'nın yenilgiye uğramasıyla birlikte, Anayol ticareti yavaş yavaş kaldığı yerden devam etti. Zümrüt Yerleşimi Korucuları, tüccarların ve yolcuların Blackdagger Harabeleri'ni çevreleyen kıyı ormanından güvenle geçebilmelerine rehberlik etme görevini üstlendiler. Bunu yaparken, harabelerde başka bir kötü niyetli gücün yuvalanmasını önlemek için gözlerini dört açmışlardı. Bu sırada, bir grup madenci Cüce bölgenin terk edilmiş madenlerinde çalışmaya geldi. Lord Neverember ise, Kuzgun Kayalığı Sahili'ndeki fenerlerin bir kez daha korsanların ve hurdacıların eline geçmemesi için küçük bir Neverwinter Muhafız birliğine orada bir garnizon kurma görevini verdi. Muhafızlar, kıyıda süslü püslü bir kuleyle karşılaştıklarında biraz şaşırdılar. Keyif Çeşmesi denilen bu kule, ziyaretçilere rahatlatıcı ve güzel kokulu banyolar sunan, haz tanrıçası Lliira'nın takipçilerinin elindeydi. Bundan bir zarar gelmeyeceğini düşünen muhafızlar, kendi işlerine bakmaya karar verdiler.

Ancak bu görece huzur, kısa süre önce kuvvetli bir tsunami dalgası Kuzgun Kayalığı Sahili kıyısını vurarak fenerleri yıktığında ve burada konuşlanmış Neverwinter Muhafızı'nı ortadan kaldırdığında sarsılıp zarar gördü. Bu felaketin ardından akın eden bir su canavarları sürüsü, kıyıyı doldurdu. Zümrüt Yerleşimi güçlerini geri püskürtüyorlar ve cüceleri madenden kovuyorlardı. İğrenç deniz cadıları önderliğindeki bir su trolleri ve kertenkelegil ordusu, kısa süre içinde Blackdagger Kalesi'ne yerleşerek kendilerinden önceki haydutlardan daha büyük bir tehdit teşkil ettiklerini gösterdiler. Hemen ardından, Harper ve Zümrüt Yerleşimi gözcüleri bir grup tuhaf müritlerin su canavarları arasında serbestçe dolaştığına dair raporlar vermeye başladı. Bu su istilasının arkasında kendini elemental kötülüğün prensesi Olhydra'ya adamış bir denizciler, korsanlar ve düzenbazlar grubunun oluğunun anlaşılması uzun sürmedi. Kıyıyı vuran tsunami dalgasının doğal bir afet olmadığı gün gibi ortadaydı. Ve bu tarikat böylesine ölümcül bir gücü kullanabiliyorsa, bunu bir daha yapmadan önce mutlaka durdurulmalı.

Afetten sonra "Boğulmuş Sahil" adını alan Blackdagger Harabeleri'ne dönen maceracılar, kendilerini Zümrüt Yerleşimi korucuları ve druidleri ile işbirliği içinde bulacaklar. Ayrıca, eski bir müttefikle yeniden tanışacaklar: Harper Xalliana. Ezici Dalga Tarikatı'na karşı şahsi bir kan davası güden efsanevi Deniz Elfi Alu'Tel'Quessir ile yeni ittifaklar kurulacak. Su insansıları, su elementalleri ve dev su yaratıkları, maceracıların yoluna taş koymak için Boğulmuş Sahil'in her köşesinde hazırda bekliyorlar. 

- Scott Crawford, İçerik Tasarımcısı

 

Sırada, bize Islah Kayası'nın hem geliştirme sürecinden hem de ardındaki ilimden bahsedecek olan bir diğer içerik tasarımcımız Brian Gilmore var!

Islah Kayası: 

Helm'in Barınağı'nı yeniden ziyaret etme kararı aldığımızda, Ashmadailer yenildikten sonra ne olacağını ve Elemental Evil hikayesinin aksiyonunu birçok oyuncunun iyi hatırladığı bir bölgeye nasıl dokuyabileceğimizi düşünmemiz gerekti. Karar verdiğimiz ilk nokta, Helm'in Barınağı halkının şehirleri özgürleştirildiğinden bu yana boş durmayıp yeniden inşa çalışmalarına başladıkları oldu. Bölgeye yansıtılan birçok görsel değişiklik, bu fikirden hareketle doğdu. Harap olmuş savaş meydanı enkazdan temizlendi ve şehri geri almak için verilen savaşta kaybedilenlerin anısına bir kabristan eklendi. Helm'in Barınağı'nda şu an yeniden yapılanma çalışmalarının izleri göze çarpıyor. Helm Katedrali ise şehir konseyi ana salonu olarak kullanılmaya başlandı. Bir zamanlar şehri kaplayan ve kıyameti andıran fırtınanın yerini güzel ve dumanlı bir şafak almış. Fakat bugün Helm'in Barınağı'nda, tarikatın kalesi olan Islah Kayası yükseliyor.

Her bir Elemental Evil bölgesinde, tarikatın gücünün doruk noktasını yüksek bir elemental fener simgeliyor. Buradaki fener de Islah Kayası adı verilen kale. Elemental Tarikat, Kara Toprak Paralı Asker Şirketi olduğunu iddia ederek şehre girdi ancak kısa süre sonra Helm'in Barınağı halkını karşısına aldı. Kara Toprak Tarikatı, şehirdeki varlığını sağlamlaştırmak için bir gecede güçlü elemental büyüsünü kullanarak yüksek bir taştan kule dikti. Tarikatın kalesi, yaraya tuz basarcasına, tam da oyuncuların Ashmadailer'e karşı taarruz başlattıkları yerde yükseldi. Müritler, bugün Helm'in Barınağı sokaklarında devriye geziyor ve ormanların derinlerinde dolaşıyorlar. Askerlerden, elementallerden ve gorgonlar, slaadlar ve haşmetli buletteler gibi sıradan D&D canavarlarından oluşan bu güce bir dur demek, tamamen oyuncuların elinde. 

Islah Kayası'nda olanlar, bir elemental mürit istilasıyla sınırlı değil. Oyuncular, burada Ashmadai savaşında yardımcı oldukları birçok karakterle de karşılaşacak. Tarikata karşı verilecek savaşı yönetmek için emekliliğini yarıda kesip geri dönen Yüzbaşı Dunfield'dan geride kalan Büyüvebası kurbanlarıyla ilgilenen Yaban Büyücüsü Nottin'e kadar birçoklarıyla. Tabii bir de uzun zaman önce ölmüş tanrı Helm'in son yaşayan rahibi Kardeş Satarin var. Yaşını almış cüce, tanrısından bazı öngörüler almaya başladı. Helm'in dünyamıza döneceği kehanetinde bulunan öngörüler... Tabii kahramanlarımız Kara Toprak Tarikatı'nın hain emellerine ulaşmasını engelleyip şehri Islah Kayası tehlikesinden kurtarmayı başarabilirse! 

- Brian Gilmore, İçerik Tasarımcısı

nw-news, nw-launcher, neverwinter,

Les plus récentes Voir plus

Souhaitez la bienvenue à un nouveau rang d'enchantement, aventuriers. Découvrez le rang... céleste !
Lire la suite
Faites des affaires sur PC et PlayStation !
Lire la suite
Profitez de 30 % de réduction sur tout le ZEN Market et mettez la main sur des objets uniquement disponibles cette semaine !
Lire la suite

hover media query supported