You're using an unsupported web browser. Some features may not work correctly. Please check out our list of supported browsers for the best experience. Dismiss

Neverwinter

Tiamat Ortaya Çıktı!

By Xeltey | Fri 05 Dec 2014 10:00:00 AM PST

Soğuk kış rüzgarları Kılıç Sahili'ni boydan boya süpürürken, derinlerde bir yerde karanlık bir varlık kımıldanmaya başlıyor...

Ejderha Tarikatı, Ejderhalar Kraliçesi Tiamat'ın saltanatlığını ilan etmek için bir süredir elinden geleni ardına koymuyor. Neyse ki, Neverwinter kahramanları bu arzunun bir ejder eniğinin sıcak diline düşmüş kar tanesi misali zamanla eriyip gidecek çılgın bir hayalin ötesine geçmemesi için şu ana kadar yiğitçe çarpıştı. Ancak maalesef, Neverwinter sakinlerinin ortaya koyduğu onca engele, devasa direnişe rağmen, Ejderha Tarikatı uğursuz emeline ulaşmayı başardı.

Tiamat, Toril'e ayak bastı basmasına ama henüz hiçbir şey için geç sayılmaz…

Kılıç Sahili fraksiyonları ve hatta Ejderha Tarikatı'nın tövbe etmiş bazı üyeleri, güçlü büyücü Elminster Aumar'ın kanatları altında toplanıp Drakonik tanrıçayı yenerek Dokuz Cehennem'in dibine göndermeye ant içti! Bir Sehanine Moonbow ruhbanı olan Linu La'neral'in ve dava arkadaşlarının güçlerine başvuran maceracılar, bu sayede Tiamat'ı büyülerden ve çelikten hasar görür hale gelene kadar zayıflatmayı umuyor. Bu ilahı saldırının yanında, Elminster ve arkadaşları Ejderha Kraliçe ile savaşanlara büyük faydası dokunacak bir başka yol daha keşfetti.

Hazine, bir ejderha için güç demektir. Maceracılar, Tyranny of Dragons senaryosu boyunca Ejderha İstifi Sikkeleri ve Ejderha İstifi Kasaları topladı. Harikalar Çarşısı'nda satışa çıkarılan Ejderha İmparatorluğu Hazinelerini de fark etmişsinizdir. Çok işe yaradığına şüphe olmayan bu hazinelerin asıl büyük amacı, şimdi anlaşıldı. Oyuncular Ejderha İstifi Sikkeleri, Ejderha İstifi Kasaları ve Ejderha İmparatorluğu Hazineleri toplayarak, Tiamat'ı istifinden etme çabalarına katkıda bulunabilecekler. Böylece, Tiamat'la yüzleşen cesur yüreklere hep beraber destek olmuş olacaklar. Dahası, ele geçirilen istifin boyutları büyüdükçe, Ejderha Kraliçe ile savaşanlara bahşedilen lütuflar da güçlenecek.

Tiamat'ın İstifi'ni Ele Geçirme'ye katkı yapmak için, oyuncuların Ejderhalar Kuyusu'na girerek bulabildikleri kadar Ejderha İstifi Sikkesi, Ejderha İstifi Kasası veya Ejderha İmparatorluğu Hazinesi bulmaları gerekecek. Oyuncular Ele Geçirilen İstif arabasıyla etkileşime geçtiklerinde, "İstif Ödülleri" adlı tekrarlanabilen görevi alacaklar. Bu sayede, topladıkları Ejderha İstifi hazinelerini Tiamat'a karşı verilen mücadeleye katkı için kullanabilecekler. Her hazine, size farklı bir ele geçirme puanı kazandıracak ve bu hazineler Tyranny of Dragons senaryosu boyunca bulunabilecek.

Ejderha İstifi Sikkeleri (1 Puan): Bunlar, Tyranny of Dragons senaryosundaki kahramanca karşılaşmaları başarıyla tamamlayarak bulunur.

Ejderha İstifi Kasaları (15 Puan): Bunlar, Ejderhalar Kuyusu'ndaki müritler, Thaylılar ve ejderhalar yenilerek bulunur.

Ejderha İmparatorluğu Hazineleri (200 Puan): Bunlar, Tyranny of Dragons senaryosu vazifelerini tamamlayarak bulunur. Ayrıca, Harikalar Çarşısı'nda da satın alınabilirler.

1500 puanlık katkı yaparak "İstif Ödülleri" adlı tekrarlanabilir görevi tamamlayanlar, bu cömertlikleri karşısında eser pelerinleri ve Drakonik Tapınak Şövalyesi zırh parçaları gibi kuvvetli ekipmanlar elde etmelerini sağlayan Linu'nun Lütfu isimli eşya ile ödüllendirilecekler!

Tiamat İstifini Ele Geçirme Ödülleri, dört kademeye bölünmüş durumda. Kademe yükseldikçe, ödüllerin gücü de artıyor. Bu ödüllerin sunucu çapında olduğunu ve hem size hem de müttefiklerinize Tiamat'la savaşınızda çok yardımcı olacağını unutmayın.

Kademe 1 – İstif Yağmacısı:

Tiamat Tapınağı'ndaki tüm oyuncular, Can Puanı ve Güç için bir buff alır.

Kademe 2 – İstif Savunucusu:

Tiamat Tapınağı'ndaki tüm oyuncular, Toparlanma, Savunma, Saptırma ve Tazelenme için bir buff alır.

Bunun yanı sıra, Drakonik Tapınakçı Baş ve Drakonik Tapınakçı Beden eşyalarının da düşme olasılığı olur.

Kademe 3 – İstif İntikamcısı:

Tiamat Tapınağı'ndaki tüm oyuncular, Kritik Darbe, Savunma, Saptırma ve Tazelenme için bir buff alır.

İlaveten, diğer el eser ekipmanlarının ve Tyranny of Dragons senaryosundaki son iki lütuf için gerekli olan kitabın da düşme olasılığı olur.

Kademe 4 – İstif Şampiyonu:

Tiamat Tapınağı'ndaki tüm oyuncular, Can Puanı ve Güç için çok güçlü bir buff alır.

Ayrıca, bir eser olan Tiamat'ın Kraliyet Küresi'nin de düşme olasılığı olur.

Oyuncular, İstifi Ele Geçirme sürecine sadece Rise of Tiamat müsabakası aktif olmadığında katkıda bulunabilirler. İstifi Ele Geçirme boyunca toplananlar, yaklaşan savaşa yatırılır ve İstifi Ele Geçirme süreci, Ejderhalar Kraliçesi ile yapılan her karşılaşma sonrasında sıfırlanır.

Tiamat'ı zayıflatırken onu yenme azmiyle yürüyenleri güçlendiren Toril dünyası, tüm ejderha istiflerinden daha değerli bir şeyi çoktan kazanmış görünüyor: Umut.

Tarikat, kazandığına inansa da harekete geçmek için kesinlikle geç değil. Tiamat ortaya çıktı...

Siz de onun karşısına çıkacak mısınız?

neverwinter, nw-news, nw-launcher,

Most Recent More

Get ready to get your cluck on, April Fowl's is back!
Read more
Get 20% off Companions and double the Icewind Dale currency this week!
Read more
Every time you would earn Dread Ring Currency, you’ll now receive twice the amount!
Read more

hover media query supported